Το λουλούδι της ζωής

Το Λουλούδι Της Ζωής ενσαρκώνει κατά τον Λεονάρδο Ντα Βίτσι την Αιώνια Ζωή και την Ομορφιά της Δημιουργίας. Το μυστηριώδες αυτό σχήμα θυμίζει την εικόνα που θα έβλεπε κανείς αν κοίταγε από ψηλά μια αναποδογυρισμένη ανθοδέσμη με λουλούδια έξι πετάλων, συμμετρικά τοποθετημένα μέσα σ’ αυτήν. Η αυγή της δημιουργίας του Παντός εκφράζεται μέσα από τους εφτά κύκλους του συμβόλου. 

Το Λουλούδι Της Ζωής αναφέρεται ως ένα από τα σχήματα της Ιερής Γεωμετρίας, δηλαδή τα σχήματα που αποτέλεσαν τη ζωή σε όλο το σύμπαν και συνδέεται με τον Ψυχογονικό Κύβο του Πυθαγόρα, που από την αρχαιότητα αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας από πολλούς πολιτισμούς παγκοσμίως, όπως οι Αιγύπτιοι, οι Μάγια, οι Ιάπωνες, οι Ισραηλίτες και άλλοι. Το σύμβολο αυτό το βλέπουμε ζωγραφισμένο στα τοιχώματα ή σχηματισμένο –με μωσαϊκά- στα πατώματα αρχαίων αιγυπτιακών, βυζαντινών ή ινδουιστικών ναών, σε εβραϊκές συναγωγές, σε ιερές κινέζικες παγόδες και σε μουσουλμανικά τεμένη.

Το Λουλούδι Της Ζωής είναι η οπτική έκφραση των δεσμών που διέπουν όλα τα νοήμονα όντα, μια μικρογραφία του Σύμπαντος, Πηγή κάθε δημιουργίας και αρμονίας. Εναρμονίζει ό,τι έρχεται σε επαφή μαζί του, καθώς διατηρεί ένα είδος Ακασσικών αρχείων, των βασικών πληροφοριών όλων των ζωντανών οργανισμών.

Το Λουλούδι Της Ζωής συμβολίζει την Αιώνια Χαρά για Ζωή, γιατί έχει έναν απέραντο αριθμό κρυμμένων δυνατοτήτων διαθέσιμων μέσα του. Προκειμένου να αποκαλυφτούν τα μυστικά του, χρειάζεται ένα ανοικτό μυαλό και άπειρη ταπεινότητα. Όταν χρησιμοποιείται με ταπεινότητα, σεβασμό και ευρύτητα σκέψης, το Λουλούδι Της Ζωής μπορεί να μας χρησιμεύσει για τη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής, ως ένας καθρέφτης στον οποίο μπορούμε να δούμε τις απεριόριστες δυνατότητες μας.

Παράλληλα, το σύμβολο αυτό, από τα πρότυπα μέσα του, έχει τη δυνατότητα να καταδείξει πως όλα τα πράγματα προέρχονται από μια πηγή και είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αυτό, άλλωστε, οι επιστήμονες, μόλις το 2007, στην προσπάθεια τους να φτάσουν στη λεγόμενη Θεωρία των Πάντων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο υλικός μας κόσμος, θεμελιώνεται πάνω σε μία αντίστοιχη, προς το «Λουλούδι Της Ζωής», πολυδιάστατη και πολύπλοκη κυκλική δομή. 

Ο Σπόρος της Ζωής βρίσκεται στο κέντρο του Λουλουδιού της Ζωής και αποτελείται από εφτά ομόκεντρους κύκλους που ενώνονται αρμονικά μεταξύ τους δημιουργώντας ένα εξαπέταλο λουλούδι. Απεικονίζει το κέντρο ή τον πυρήνα, την εξέλιξη, την τέλεια αρμονία, τη θεϊκή δημιουργία που συνεχίζεται επ’ άπειρον. Ο Σπόρος της Ζωής διαπερνά και ενεργοποιεί τα πάντα. Ως σύμβολο αιώνιας ισχύς και άπειρης ευφυΐας ενεργοποιεί το σώμα μας, τις τροφές, το νερό ή άλλα ποτά. Ακόμη, ευρύνει τη συνείδησή μας και ενεργοποιεί τις δυνάμεις του φωτός και της θεραπείας που υπάρχουν μέσα μας.

Βεβαιώσου ότι είσαι μέλος της μεγάλης «θετικής» μας παρέας. Είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Με την Εγγραφή Σου Στο Site Λαμβάνεις ΑΜΕΣΑ & ΔΩΡΕΑΝ: ​ Tο Ε-book: "Αγαπώ Κι Ευγνωμονώ" που θα ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!