Θετική Μεταδοτικότητα

Με τον όρο Θετική Μεταδοτικότητα εννοούμε τη μετάδοση της θετικότητας. Για να μπορέσουμε να δώσουμε μια πιο ξεκάθαρη ερμηνεία θα στηριχτούμε στην επιστήμη της Θετικής Ψυχολογίας, που μελετά τις θετικές διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως η αισιοδοξία, το νόημα της ζωής και η ψυχική ανθεκτικότητα, οι οποίες μας ωθούν να εξελιχθούμε και να προοδεύσουμε, καθώς εστιάζει στα θετικά συναισθήματα και στο πώς μπορούμε να τα ενισχύσουμε, προκειμένου να βρούμε ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Ο κατάλογος των θετικών συναισθημάτων είναι ατελείωτος. Μερικά από τα θετικά συναισθήματα που βιώνει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυλή, το φύλο, την κοινωνική του τάξη κλπ. είναι η χαρά, η αγάπη, η ικανοποίηση, το ενδιαφέρον, ο ενθουσιασμός, η ευτυχία, η ευγνωμοσύνη, η καλοσύνη, η ελευθερία, η ευαισθησία, η συμπόνοια, η ειρήνη, η κατανόηση, το νοιάξιμο, η επιλογή, η αισιοδοξία, το θάρρος, η συγχώρεση, η αποδοχή, το πάθος, η ανακούφιση, η συνειδητοποίηση πως είναι τυχερός και ευλογημένος που είναι ζωντανός και πολλά – πολλά ακόμη.

Σύμφωνα με τη θεωρία των θετικών συναισθημάτων, τα θετικά συναισθήματα μας «ελευθερώνουν», μας βοηθούν να χαλαρώσουμε, να ισορροπήσουμε, να αναπτυχθούμε και να ωριμάσουμε, να διευρύνουμε το πεδίο των διαθέσιμων προσωπικών μας πόρων, δηλαδή των εναλλακτικών λύσεων και πράξεων στις οποίες μπορούμε να προσφύγουμε για να επιλύσουμε ένα πρόβλημα ή να επιτύχουμε ένα στόχο. Η βίωση των θετικών συναισθημάτων προκαλεί ευεξία, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.

Επίσης, η θετική νοοτροπία διεγείρει το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε βέλτιστη λειτουργία και συνδέεται με την έκκριση των βασικών ορμονών καλής διάθεσης, όπως είναι η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και οι ενδορφίνες που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε μια θετική νοοτροπία σώματος – νου. Έρευνες δείχνουν πως αν έχεις θετική σκέψη και στάση, μπορείς να ζήσεις περισσότερο, έχεις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις κατάθλιψη και να αρρωστήσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως οι θετικοί άνθρωποι είναι πιο ευτυχείς και πιο υγιείς.

Η γοητεία της θετικότητας έγκειται στο γεγονός ότι όλοι ανεξαιρέτως έχουμε μέσα μας όλα τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να τη βιώνουμε κάθε στιγμή, αλλά και να την μεταδίδουμε σε όσους μας περιβάλλουν. Ναι! Έχουμε την ελεύθερη βούληση να επιλέξουμε ποια στάση θέλουμε να υιοθετήσουμε σε κάθε κατάσταση, σε κάθε στιγμή και σε κάθε άτομο.

Οι 5 βασικές παραδοχές για την θετικότητα:

  1. Η θετικότητα κάνει καλό – έχει θετικό αποτέλεσμα
  2. Η θετικότητα αποτελεί συστατικό επιτυχίας
  3. Η θετικότητα μαθαίνεται
  4. Η θετικότητα είναι μεταδοτική
  5. Η θετικότητα αλλάζει την πραγματικότητα

Η διάθεση και η συμπεριφορά είναι μεταδοτική, οπόταν είναι σημαντικό να έχεις γύρω σου ανθρώπους που νιώθουν σιγουριά για τον εαυτό τους.

Έτσι, αποτελείς πηγή έμπνευσης για τους γύρω σου και λαμβάνεις ό,τι εκπέμπεις. Δημιούργησε θετικότητα στη ζωή σου, γιατί απλά η θετικότητα προσελκύει θετικότητα.

Βεβαιώσου ότι είσαι μέλος της μεγάλης «θετικής» μας παρέας. Είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Με την Εγγραφή Σου Στο Site Λαμβάνεις ΑΜΕΣΑ & ΔΩΡΕΑΝ: ​ Tο Ε-book: "Αγαπώ Κι Ευγνωμονώ" που θα ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Add A Comment