Κι Όταν Ξυπνάς Να Χαμογελάς!

Κι Όταν Ξυπνάς Να Χαμογελάς!

Λένε πως η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται, εσύ το πιστεύεις; Δώσε στον εαυτό σου κάποιες στιγμές και αναλογίσου… τι κάνεις εσύ, από το πρωί, για να πάει η μέρα σου καλά; Σήμερα θα σου αποκαλύψω τέσσερις βασικές συμβουλές που θα δώσουν στην κάθε σου μέρα νόημα και χαρά.

Μήπως είσαι κι εσύ από αυτούς που ξυπνάνε μέσα στο άγχος και τρέχουνε για να προλάβουν τα πάντα; Ή είσαι από αυτούς που από τη στιγμή που ξυπνάνε είναι μέσα στην γκρίνια; Ελπίζω πως όχι, αλλά ακόμη κι αν ανήκεις σε μια από αυτές τις κατηγορίες, σου έχω καλά νέα. Φυσικά και μπορείς να αλλάξεις στάση ζωής και μάλιστα από τώρα, απλά και εύκολα.

Για αρχή, έχε κατά νου πως το χαμόγελο είναι πηγή χαράς, γιατί ακόμη κι αν είναι προσποιητό, εντούτοις διεγείρει τα κύτταρα του εγκεφάλου που παράγουν την σεροτονίνη και την ντοπαμίνη, ουσίες που ενεργοποιούνται σε στιγμές απόλαυσης και επηρεάζουν την ψυχική διάθεση. Χαρίζοντας στον εαυτό σου ένα από καρδιάς χαμόγελο, την ίδια κιόλας στιγμή, ξυπνάς, τα όμορφα αισθήματα της ευχαρίστησης και της χαράς μέσα σου. Τι πιο ωραίο από το να ξυπνάς χαρούμενος κάθε πρωί; Για αυτό φρόντισε να αφιερώνεις τουλάχιστον τα δύο πρώτα λεπτά μόλις ξυπνήσεις για να τονώσεις και να ενεργοποιήσεις τον οργανισμό σου. Και να θυμάσαι, πως τα πρώτα δέκα λεπτά αφότου ξυπνήσεις καθορίζουν σημαντικά την διάθεση σου για όλη την υπόλοιπη μέρα.

Τι γίνεται τώρα με τα υπόλοιπα οχτώ λεπτά και με ποιους τρόπους μπορείς να τα αξιοποιήσεις; Δοκίμασε για τα επόμενα δύο ολόκληρα λεπτά να νιώσεις βαθιά ευγνωμοσύνη για την ίδια σου τη ζωή, που άνοιξες τα μάτια σου, που αναπνέεις, που είσαι ζωντανός. Νιώσε την ευγνωμοσύνη για το κάθε καλό, μικρό ή μεγάλο, σημαντικό ή ασήμαντο, που έχεις αυτή τη στιγμή, να ξεχειλίζει από μέσα σου.

Νιώθοντας την ευγνωμοσύνη και τη γαλήνη να πλημμυρίζει την καρδιά σου δημιούργησε νοερά την έκβαση της μέρας σου που μόλις αρχίζει. Δες με τα μάτια της ψυχής σου όλα όσα έχεις στο πρόγραμμα να κάνεις, τους ανθρώπους με τους οποίους θα έρθεις σε επαφή, τις δραστηριότητες και τις ευθύνες που έχεις να διεκπεραιώσεις μέχρι το τέλος της μέρας. Και σκέψου όλα αυτά να τα ολοκληρώνεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πίστεψε πως μπορείς να το πετύχεις αυτό, γιατί μέσα σου ξέρεις πως έχεις ήδη όλα όσα χρειάζεσαι. Αναγνώρισε τις ικανότητες και τις δεξιότητες σου και νιώσε ευγνώμων για μια ακόμη φορά για τον υπέροχο εαυτό σου.

Όταν είσαι έτοιμος, πάρε μια βαθιά εισπνοή και έκπνευσε αργά. Είναι ώρα να σηκωθείς από το κρεβάτι. Αφιέρωσε τα υπόλοιπα τέσσερα λεπτά για την πιο σημαντική συζήτηση που θα έχεις κατά τη διάρκεια της μέρας, τη συζήτηση με τον εαυτό σου. Πρώτη σου στάση είναι ο καθρέφτης του δωματίου ή του μπάνιου σου. Στάσου μπροστά του και δες το είδωλο σου απέναντι. Καλημέρισε τον εαυτό σου και μίλησέ του, χαμηλόφωνα ή δυνατά δεν έχει σημασία, φτάνει να νιώθεις εσύ άνετα, και πες του πόσο χαίρεσαι που τον βλέπεις, που είναι γεμάτος από ζωή. Πες του πόσο πολύ τον αγαπάς και πόσο υπέροχος άνθρωπος είναι. Τόνισε του τα προτερήματα του και αφουγκράσου για μια στιγμή τις τυχόν ανησυχίες του και απάλλαξε τον από αυτές. Ξέρεις πως μπορείς να το κάνεις, γιατί πολύ απλά ξέρεις ποιος είσαι και τις απεριόριστες δυνάμεις που κρύβεις μέσα σου. Πες του όλα όσα θέλεις να του πεις χωρίς ενδοιασμούς.

Στην αρχή ίσως να σου φαίνεται κάπως δύσκολο ή να νιώσεις άβολα, δεν πειράζει όμως, αυτό είναι φυσιολογικό. Αποδέξου το χωρίς να σταματάς. Εσύ απλά συνέχισε την κουβέντα με τον εαυτό σου και θα δεις πως σιγά – σιγά θα αρχίσεις να νιώθεις όλο και πιο άνετα, όλο και πιο οικεία. Δοκίμασε να επαναλάβεις αυτά τα τέσσερα απλά βήματα για μία βδομάδα παρακολουθώντας τη διάθεση και την έκβαση της κάθε μέρας που περνά. Αν οι αλλαγές και τα αποτελέσματα που θα δεις σε αφήσουν ικανοποιημένο, τότε συνέχισε και θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο προς το καλύτερο.

Καλή συνέχεια σε μια όμορφη και ευτυχισμένη ζωή! Την δικιά σου.

Βεβαιώσου ότι είσαι μέλος της μεγάλης «θετικής» μας παρέας. Είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Με την Εγγραφή Σου Στο Site Λαμβάνεις ΑΜΕΣΑ & ΔΩΡΕΑΝ: ​ Tο Ε-book: "Αγαπώ Κι Ευγνωμονώ" που θα ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!