Διαλογισμοί

                                                               Ο Διαλογισμός αποτελεί μια πανάρχαια, δια-χρονική και πανανθρώπινη τέχνη του πνεύματος, καθώς και μια φυσική κατάσταση συνειδητότητας και ύπαρξης. Ο Διαλογισμός βιώνεται ως μια απεριόριστη και βαθύτατη κατάσταση ηρεμίας, γαλήνης και εσωτερικής αρμονίας και ειρήνης.

Κατά το Διαλογισμό ανανεώνουμε την προσωπική μας ενέργεια, αδειάζουμε από καθετί περιττό και ξαναγεμίζουμε με νέα, θετική και ζωτική ενέργεια, ροή και καθαρή δύναμη. Ο Διαλογισμός μας φορτίζει θετικά και μας αναζωογονεί ουσιαστικά.

Δεν χρειάζεται κάποιος να καταβάλει προσπάθεια για να διαλογιστεί, γιατί ουσιαστικά ο διαλογισμός είναι η διαδικασία του να αφήνεσαι, να εμπιστεύεσαι, να δέχεσαι, να ανοίγεσαι.

Ο Διαλογισμός, σε οποιαδήποτε μορφή του, έχει μόνο θετική επίδραση: επιδρά θετικά σε όλους, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε τομέα! Ο νους και το πνεύμα αντιδρούν πάντοτε θετικά στο διαλογισμό και επιστρέφουν άμεσα στην πρωταρχική και φυσική κατάσταση τους, μια κατάσταση ήρεμης δεκτικότητας και γαλήνιας αγνότητας. Το σώμα αντιδρά, επίσης, απολύτως θετικά στο διαλογισμό και σταδιακά επανέρχεται στην πρωταρχική και φυσική κατάσταση του, η οποία είναι κατάσταση απόλυτης αρμονίας, ευεξίας, ζωτικότητας και σταθερής υγείας.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟ-ΑΓΑΠΗΣ!

Ο   κύκλος «Διαλογισμοί Αυτό-Αγάπης» αποσκοπεί στο να μας οδηγήσει πίσω στο κέντρο μας, στο κέντρο της δύναμής μας, στο αληθινό κέντρο της ύπαρξής μας. Κατά τη διάρκεια των Διαλογισμών μαθαίνουμε πώς να ερχόμαστε στο κέντρο του αληθινού μας εαυτού χωρίς να μένουμε στην περιφέρεια του εξωτερικού κόσμου, στην οποία σπαταλάμε και διοχετεύουμε διαρκώς την ενέργεια, τις σκέψεις και τον χρόνο μας δίχως ουσιαστική επίγνωση και συνειδητό σκοπό.

Μέσω του Διαλογισμού μαθαίνουμε να ερχόμαστε σε κατάσταση εσωτερικής αρμονίας και ισορροπίας βιώνοντας την καθαρότητα, την αγνότητα, την άνευ όρων αγάπη και την εσωτερική αναγέννηση. Παράλληλα ενισχύουμε την συνειδητότητα μας μέσω της παρατήρησης και κυρίως της αυτοπαρατήρησης και της αυτογνωσίας.

Επίσης, σταδιακά καλλιεργείται η ψυχική ανθεκτικότητα μας στην καθημερινότητα και τις ποικίλες προκλήσεις που επιφυλάσσει, αφυπνίζοντας ταυτόχρονα τον θε(τ)ϊκό εαυτό μας και διατηρώντας μας σε μια υγιή κατάσταση απόλυτης αρμονίας, ευεξίας, ζωτικότητας.

* * * * * * * * * * * * * * * * 

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ!

Ο   κύκλος «Διαλογισμοί Ευδαιμονίας» αποσκοπεί στο να μας οδηγήσει στο αληθινό κέντρο της ύπαρξής μας. Κατά τη διάρκεια των διαλογισμών θα μάθουμε ότι  η ευδαιμονία συνιστά μια ενέργεια, μια δραστηριότητα, την οποία ορίζει το ανώτερο μέρος της ψυχής μας, απορρέοντας από μία ενέργεια κατά λόγον και μπορεί να υπάρξει μόνο ως προοπτική του τέλειου βίου. Ο Αριστοτέλης όρισε την ευδαιμονία ως ενέργεια της ψυχής, που συνδέεται άμεσα με την αρετή και την θεωρεί συνεχή δραστηριότητα. Αυτήν ακριβώς την ενέργεια  πρόκειται να αναλύσουμε προκειμένου να βιώνουμε στην καθημερινότητά μας την ευδαιμονία σε όλο της το μεγαλείο. 

Μέσω του κύκλου Διαλογισμών Ευδαιμονίας μαθαίνουμε να ερχόμαστε σε κατάσταση εσωτερικής αρμονίας και ισορροπίας βιώνοντας την καθαρότητα, την ευτυχία και την συνεχή ψυχική ηρεμία. Παράλληλα αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη του νοήματος της ζωής, κατανοούμε  τον εαυτό μας και το έργο που καλούμαστε να επιτελέσουμε ως ανθρώπινα όντα, καθώς αναπτυσσόμαστε και εξελισσόμαστε. Ταυτόχρονα μαθαίνουμε με ποιους τρόπους μπορούμε να συμβάλουμε στην άνθιση και την αφθονία στη ζωή μας, σε πολλαπλά επίπεδα και ποικίλους βαθμούς.

Επίσης, σταδιακά καλλιεργείται και υιοθετείται η ευδαιμονία ως τρόπος ζωής καθιστώντας την έτσι τον τελικό σκοπό του ανθρώπου, το σημαντικότερο επίτευγμά του, το οποίο δεν χρειάζεται καμία άλλη ενέργεια για να  αναπτυχθεί.  

 

Βεβαιώσου ότι είσαι μέλος της μεγάλης «θετικής» μας παρέας. Είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Με την Εγγραφή Σου Στο Site Λαμβάνεις ΑΜΕΣΑ & ΔΩΡΕΑΝ: ​ Tο Ε-book: "Αγαπώ Κι Ευγνωμονώ" που θα ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!